Ik schrijf al sinds ik het nog niet kon. Als kleuter hield ik ijverig een stylo vast en kleurde schriftjes met ruitjespapier vol met bolletjes. Toen al wist ik dat de activiteit van pen en papier mij goed deed. Ik kon het niet verklaren met mijn kleine kleutergedachten,  maar het was gewoon zo.

Het schrijven ben ik altijd blijven doen maar de regelmaat verdween al snel door, tja, de drukte van het leven. Begin 2014 kwam ik in een figuurlijke storm terecht die lang aansleepte en haar tol eiste. Het was ook begin 2014 dat ik het dagelijks schrijven terug opnam. Schrijven bracht me de broodnodige rust in mijn hoofd en het gaf me energie om de dag door te komen, en hoe meer ik schreef hoe meer richting het schrijven me gaf, niet alleen tijdens de dag maar ook wat mijn hele leven betrof! Mijn weg ging verder, de storm kalmeerde, maar het schrijven gaf ik niet meer op.

Op 13 maart 2020 kwam opnieuw een storm, ik vermoed een storm waar jij ook in zit. De corona-pandemie treft ons allemaal: is het niet door het virus zelf dat ons ziek maakt, dan wel door de maatregelen van onze overheid en alle gevolgen daarvan. Mijn praktijk als coach & therapeut heb ik tijdelijk gesloten, mijn plannen als trainer & consultant uitgesteld, ik werd gepromoveerd tot pre-teacher van mijn drie kinderen, en hoewel het leven in lockdown ook heel fijn is, is het tegelijk ook zwaar. Mentaal zwaar.

Ik merkte hoe mijn omgeving, mijn cliënten (maar ook niet-cliënten!) nood hebben aan rust in ons hoofd. Maar mijn praktijk weer openen kon niet. Wat kon ik doen? Ik besloot te delen wat mij helpt in deze crazy tijd. Ik startte met gratis webinars over schrijven te geven: wat schrijf je, hoe schrijf je, waarom schrijven? Het succes daarvan had ik, op zijn zachtst gezegd, echt écht niet verwacht. Blijkbaar is hier vraag naar! Blijkbaar helpt het niet alleen mij, maar ook zovele anderen! Zoals Anja schrijft: 

Ik was nog niet bezig met schrijven en schreef me in om meer te leren over het ventileren of ordenen van mijn gedachten. De laatste tijd merk ik bij momenten echt wel chaos in mijn gedachten, het hele coronagebeuren maakt dat ik absoluut geen controle heb en dat doet blijkbaar iets met me.  Na de schrijfoefening voelde ik me rustiger, dankbaar, en heb heel goed geslapen daarna. Ik had het niet verwacht, maar ik ben absoluut gemotiveerd om dagelijks te schrijven. ik heb heel veel deugd gehad van de webinar. De timing is perfect, dit is precies wat ik nu nodig blijk te hebben. Vanmorgen alweer geschreven, goed hé!

– Anja C., Oostkamp

Wil je graag ook meedoen? Ontdekken of schrijven iets voor jou kan betekenen? En leren wat je dan precies schrijft? Dan heb ik goed nieuws: ik geef het webinar nog een keer op woensdagavond 13 mei om 20u. Als je verlangt naar rust in je hoofd, en je bent nieuwsgierig naar wat schrijven voor jou kan betekenen, dan is dit klein uurtje voor jezelf de eerste maar oh zo belangrijke stap om het meteen te ontdekken. 

Meer info en inschrijven

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *